Klok laten repareren?

Eerst een telefonische afspraak maken voor een reparatie wegens enorme hoeveelheid werk

Wilt u uw klok in goede staat repareren? Een klok die al een tijd stilstaat is zonde en wordt er zeker niet beter op. In het verleden heb ik veel mensen gesproken, die bang waren dat hun klok niet meer te repareren viel. Dat is vaak niet het geval, maar een klok die stilstaat is gelijkwaardig met een auto die stilstaat. Het komt ze beiden namelijk niet ten goede.

Soms krijg ik ook mensen over de vloer, die vinden dat hun klok te veel lawaai maakt. Hoewel klokken van nature niet stil zijn, kan het zijn dat er inwendig schades of slijtages zijn ontstaan. Mijn advies is om niet zelf de klok open te maken, maar deze weg te (laten) brengen. Uurwerken bestaan namelijk voor een groot deel uit kleine schroeven en onderdelen. Ben je iets kwijt, kan het zo maar zijn dat je klok het nooit meer zou doen. Doodzonde.

Zo ook heb ik veel mensen gesproken, die bang zijn dat een klok stukgaat als ze hem van de muur afhalen voor reparatie. Zo was er een keer een echtpaar dat een antieke klok had geërfd en de klok niet wilden laten restaureren. Doodzonde, want een goed gerepareerde klok, kan juist goede momenten naar bovenhalen van een verloren dierbare. Deze klok heb ik met liefde en veel beleid kunnen repareren en de mensen waren mij super dankbaar. Een klok, of uurwerk is namelijk meer dan een manier om de tijd in de gaten te houden, het is ook een herinnering of aandenken.

Visitekaart2014